בעקבות תגובות ותהיות על פוסט מסירה בספייר של בשר פג תוקף מהמקפיא,
החלטנו לגעת בנושא – ברמת העיקרון בשר טרי וטוב שהעברתם למקפיא כשהוא עדיין בתוקף, ונשמר בהקפאה לאורך כל הזמן (בטמפרטורה של -18°C) יישמר ראוי למאכל למשך תקופה מסויימת (בין 4 ל 12 חודשים) גם לאחר שפג תוקפו. עם זאת, חשוב להפשיר נכון, לבשל היטב ולאכול הכל סמוך להפשרה.
הקפאה בטמפרטורה נאותה מאטה באופן משמעותי את תנועת המולקולות וגורמת למיקרואורגניזמים להיכנס למצב רדום, ובכך מונעת את התרבותם של חיידקים ושמרים העלולים לגרום לקלקול המזון או למחלות שמקורן במזון.
הפגיעה היחידה עשויה להיות באיכות של הבשר, כגון טעם, מרקם או צבע, ככל שמשך האחסון במקפיא היה ארוך יותר.
משך זמן ההקפאה המקסימלי למזונות רגישים:
עוף שלם לא מבושל: 12 חודשים
חלקי עוף לא מבושלים: 9 חודשים
עוף מבושל: 4 חודשים
רוטב בשר או עוף: 2 או 3 חודשים
בשר לא מבושל: 4 עד 12 חודשים
בשר טחון לא מבושל: 3 עד 4 חודשים
מרקים ותבשילים: 2 עד 3 חודשים
נקניקף עד 12 חודשים
מבוסס על השירות בטיחות המזון והבדיקות של משרד החקלאות האמריקאי (USDA Food Safety and Inspection Service)
לפני שזורקים אוכל, וודאו שהוא אכן לא ראוי למאכל.
וכפי שכבר רובכם יודעים ישנם מזונות שה"פג תוקף" עליהם הוא רק בגדר המלצה
נצרף בתחתית המאמר את ההמלצות לגבי מזונות לא קפואים
סופרמרקט שלם שמוכר מזונות שפג תוקפם
לסיום נצרף את המלצתה של הדיאטנית מריאנה אורבך לגבי צריכת מזונות שעבר תוקפם.
מוצרי חלב:
רגישים יותר לקלקול. הם עלולים להוות סכנה לבריאות ברגע שמגיע תאריך פקיעת התוקף שלהם, בעיקר כי לא תמיד ניתן לראות או להריח את הרעלנים המתהווים בהם. ההמלצה: גבינות ומוצרים אחרים שלא נפתחו ונמצאים באריזה המקורית עשויים להיות טובים לשימוש כשלושה ימים לאחר המועד שבו פג התוקף, בתנאי שנשמרו בתנאים המומלצים. במקרה של יוגורטים אפשר "למשוך" עוד כמה ימים, אבל בכל מקרה – השתמשו בחושי הטעם והריח. דווקא חלב, העובר פסטור, טעמו עשוי להיות חמוץ לפני שיתקלקל באופן שיסכן אותנו.
סלטים מצוננים ומיונז:
מדובר במוצרים רגישים שעלולים לפתח זיהום חיידקי מהר מאוד. מומלץ לא לצרוך אחרי שהתוקף פג.
קטשופ ורטבים:
עדיף לא לאכול לאחר התפוגה, מחשש לזיהום ולאובדן ערכים תזונתיים.
קופסאות שימורים:
לרובן יש אורך חיי מדף של כשנתיים, אך ברוב המקרים המזון אכיל כמה שבועות לאחר מכן ואין חשש בריאותי, אם כי המזון עשוי לאבד מצבעו או ממרקמו המקוריים. עם זאת, יש לשים לב: אם הקופסה נפוחה – לזרוק. שימורי תירס, חומוס גרגירים ואפונה – רגישים מעט יותר.
קפה בוואקום או בפחית:
אפשר לצרוך עד שנה מיום הייצור אם אריזתו לא נפתחה, בעיקר אם הוא באריזת זכוכית והוחזק בתנאי אחסון טובים.
שוקולד וחטיפי שוקולד:
המוצר רגיש מאוד בשל אחוזי שומן גבוהים. הטעם והמרקם משו תנים מהר יחסית, ולכן מומלץ להיצמד לתאריכים. כנ"ל חטיפים ועוגיות המכילים שוקולד.
במבה וחטיפים דומים:
היות שזה מוצר המיועד לילדים, כדאי להיצמד לתאריך התפוגה.
שקדי מרק:
יכולים לשרוד כחודש אחרי תאריך התפוגה, אך בגלל אחוזי השומן הגבוהים מומלץ להימנע מכך.
פסטה:
חיי המדף הם לרוב שנתיים. בתנאי אחסון טובים ניתן לאכול גם אחר כך, בהתאם למראה ולריח.
מקווים שנהניתם🙂
שתפו והגבירו מודעות 🙏






















































