בישראל מיוצר יותר ממספיק מזון להשביע את כולם ולמרות זאת 1,980,309 נפשות חיות בישראל באי ביטחון תזונתי. 352 אלף ילדים סובלים מאי ביטחון תזונתי חמור.
הבזבוז המזעזע: טונות של בזבוז, מול מאות אלפי ילדים רעבים.
נתונים מדאיגים מצביעים על כך כי בישראל נזרקים מדי שנה כמויות עצומות של מזון, מזון שעדיין ראוי למאכל. בעוד משפחות מתמודדות עם קושי להעמיד סעודה ראויה על השולחן, מזון מושלך לפחים. זהו בזבוז משווע של משאבים, אך גם בזבוז של הזדמנות לסייע לאוכלוסיות חלשות.
הקלות הבלתי נתפסת בה אנו משליכים לפח מזון טוב למאכל, מזון שיכל לספק את מחסורם של כל כך הרבה אזרחים היא בלתי נתפסת.
הצלת מזון וחלוקה מחדש תצמצם את הפער בין מחסור לשפע, בין עוני לבזבוז ותסייע למאות אלפי אזרחי ישראל תוך צמצום ניכר של ההשפעה השלילית על הסביבה כפי שהיא היום.
מספיק להציל 20% מהמזון שנזרק כיום לפח, כדי שלא יהיה מחסור במזון בישראל! (מתוך דו"ח ארגון לקט ישראל)
בזבוז מזון בישראל – מספרים לשנה:
ישראל נמצאת במקום השני בבזבוז מזון בין מדינות ה-OECD
משק בית ממוצע בישראל זורק מזון בשווי של כ 3300 ₪ לשנה
שליש מהמזון המיוצר בישראל נזרק. סה"כ 2.5 מיליון טון אשפת מזון.
50% מהמזון שנזרק ראוי למאכל אדם.
השווי הכלכלי של המזון האבוד נאמד ב20.3 מיליארד ₪ מתוכו 8.2 מיליארד ₪ כתוצאה מאובדן מזון בצריכה הביתית
34% מהרכב הפסולת בישראל מקורה במזון.
העלויות הסביבתיות לישראל כתוצאה מהבזבוז מסתכמות ב3.2 מיליארד שקל
5 מיליון טון גזי חממה נפלטים בשנה כתוצאה מאובדן מזון. שהם 6% מסך פליטות גזי החממה בישראל.
האמור בפוסט מסתמך על נתונים מתוך:
ממצאי דו"ח העוני של ביטוח לאומי
ארגון לקט ישראל
המועצה לישראל יפה
המשרד להגנת הסביבה
המוסד לביטוח לאומי






















































