האם אפשר לאכול בשר / עוף שעבר עליו התוקף בזמן שהיה במקפיא?

אל תמהרו לזרוק לפח מזון רק כי הוא פג תוקף !

משך הזמן שבו מזון קפוא כולל בשר ועוף יישאר בטוח ואיכותי לאכילה, 

לא תלוי בתאריך בו הוא "פג תוקף" אלא באופן שבו נארז ואוחסן

בשר כמו מזונות אחרים שהוקפאו בעודם טריים בטמפרטורה של מינוס 18 מעלות או פחות בטוחים בריאותית לשימוש גם אם תוציאו אותם מהמקפיא כעבור שנה אחרי תאריך "פג תוקף" השנוי במחלוקת שמתנוסס על האריזה. מרבית החומרים המזינים שבבשר והעופות יישארו חרף תקופת ההקפאה.

השאלה היא מה לגבי הטעם והאיכות של בשר ועוף שנשאר תקופה ארוכה במקפיא? נענה על כך בסיום הפוסט..

ההקפאה היא אחת מהדרכים שיעזרו לכם להילחם בבזבוז המזון, היא עוצרת את השפעות הזמן של החיידקים על המזון . חיידקים לא יכולים לפעול בהקפאה בטמפרטורה נמוכה. כשמפשירים את המזון החיידקים הרדומים מתעוררים וחוזרים לפעול מאותה הנקודה שהם נעצרו טרם ההפשרה. כך שככל שהמזון הוכנס למקפיא מוקדם יותר ובמצב טרי וטוב יותר כך הוא ישמר בריא ואיכותי יותר אחרי ההפשרה.

אפשר להקפיא את המזון באריזה המקורית שלו אבל אם אתם מתכננים להקפיא לתקופה ארוכה מחודשיים, רצוי לעטוף את המזון באריזה נוספת כמו ניילון נצמד, נייר כסף או שקית ניילון (המזון בטוח לשימוש גם עם האריזה נקרעה במקפיא)

מזון שהוקפא על ידי היצרן סמוך לאריזתו ונשמר קפוא יישאר טרי ואיכותי יותר לאורך זמן ממזון שנקנה טרי והוכנס למקפיא אצלכם בבית.

למקרר ביתי יכול לקחת גם יומיים / שלושה עד שהמזון מגיע למצב קפוא כך שאם הקפאתם אותו ממש בסוף חייו יתכן ועד שיוקפא כבר יתקלקל. כמו כן, אם המקרר שלכם נפתח לעתים קרובות או אם הטמפרטורה שבו היא לא מתחת ל18 מעלות אז הבשר לא בטוח לשימוש לאחר התאריך הנקוב עליו לפחות לא על פי המקורות עליהם הסתמכנו בפוסט זה.

כמו בכל מזון בלי קשר לתאריך, או לתהליך שהוא עבר, אל תאכלו אותו אם הוא מריח רע, מעופש או רקוב. במזון שעבר הקפאה, שינוי בצבע כשלעצמו לא מעיד על קלקול. אך שינוי בצבע יחד עם שינוי במרקם או בריח יכולים להעיד על קלקול.

כמה זמן מרגע ההקפאה הבשר והעוף יישארו איכותיים וטעימים?

בשר או עוף נא, ישמרו איכותיים זמן רב יותר במקפיא מאשר במצב שהקפאנו אותם מבושלים. זאת משום שהבישול מייבש חלק מהנוזלים ומשאיר אותו אמיד לפחות זמן בהקפאה מבשר נא.

בשר בקר, כבש או עגל יכולים להישמר באיכות גבוהה במקפיא חודשים ארוכים 

סטייק נא שהקפאנו יישאר איכותי גם הקפאה של ארבע חודשים עד שנה שלמה.

בשרים אחרים כמו כבד או בשר טחון יישארו במצב טוב שלושה עד ארבעה חודשים, שאריות בשר כולל בשר מבושל אפשר להקפיא וליהנות מהם חודשיים עד שלושה, לעומת נקניק שיישאר במיטבו רק חודש עד חודשיים.

חלקי עוף נא יכולים להחזיק גם תשעה חודשים בהקפאה לעומת זאת עוף שעבר בישול יחזיק מעמד רק עד ארבעה חודשים.

הוצאתם את הבשר / העוף מהמקפיא?

לעולם על תפשירו אותו על השיש! ההפשרה הטובה ביותר היא במקרר למרות שזה יכול לקחת לפעמים מס' ימים.. שמרו על הבריאות שלכם

 

לנוחיותכם, להלן טבלה שהוכנה ע"י ה FDA בנוגע למזונות שעברו הקפאה
ומשך הזמן שהם ישמרו איכותיים

שתפו ועזרו להילחם בבזבוז המזון

מקורות שהסתמכנו עליהם בפוסט:

"So Easy to Preserve", 6th ed. 2014. Bulletin 989, Cooperative Extension Service, The University of Georgia, Athens. Revised by Elizabeth L. Andress. Ph.D. and Judy A. Harrison, Ph.D., Extension Foods Specialists. National Center for Home Food Preservation, April 2005.

USDA משרד החקלאות האמריקאי

FDA מנהל המזון והתרופות האמריקאי

פוסטים נוספים

התנועות החברתיות בעולם שמחזיקות את הצלת המזון מאמר מיקצועי ומקיף - קרן פדנטים ספייר

קשת המניעים שמאחורי עולם הצלת המזון: בין חמלה, סולידריות וקיימות

למה אנשים מצילים מזון? המניעים מורכבים ונעים על קשת רחבה. במאמר זה אנו מנתחים את האידיאולוגיות המרכזיות שמאחורי התחום: החל מגישת החמלה והצדקה, דרך כוחה של סולידריות קהילתית, מחאה והבעת עמדה ועד לתפיסות עומק של קיימות ושינוי מערכתי. מאמר מרתק וחובה לכל מי שרוצה להבין את עולם הצלת המזון לעומק

למאמר >

הפרטיות שלכם חשובה לנו לידיעתכם, באתר זה נעשה שימוש ב"קבצי עוגיות" (cookies) וכלים דומים אחרים על מנת לספק לכם חווית גלישה טובה יותר, תוכן מותאם אישית וביצוע ניתוחים סטטיסטיים. למידע נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות שלנו